HOME

sinds 1987

specialiteiten:
cursusaanbod
dataconversie
internet / netwerken
mobiel factureren
pc reparatie
pictogrammen
track&trace-gps
standaardwebsite

overzicht:
gebied Bourgogne
particulieren
bedrijven
publicaties
on line winkel

RNR in EU projecten

RNR + EU projects

over RNR

contact

zoek een produkt

24 september 2008

Image22

onderstaand stuk verschijnt in de oktober Uitgave van Bourgondische Zaken

Computer workshops in de Morvan

Als onze computer of internetverbinding het begeeft dan is daar Ronald Vrij om ons weer op gang te helpen. In de winterperiode is ons restaurant gesloten en geef ik franse les. Ronald opperde de suggestie om Restaurant Le Moulin in deze periode beschikbaar te stellen voor computer workshops. En daar werken we graag aan mee.

Ronald geeft al meer dan 20 jaar PC cursussen en opleidingen en start in de tweede week van november met een viertal verschillende computercursussen in de Morvan.

Bij de workshops is het de bedoeling dat u uw computer of laptop meeneemt zodat u de dingen die u tijdens de cursus leert, eenmaal thuis, op uw eigen computer ook makkelijk kunt terugvinden.

Er is de beschikking over een draadloze of vaste internetverbinding voor alle deelnemers. Het zaaltje zal aangenaam worden verwarmd en tussen de middag bestaat de gelegenheid om te lunchen.

Om aan alle deelnemers voldoende tijd en aandacht te kunnen schenken, is het maximale aantal deelnemers per cursus vastgesteld op 6 personen.

Workshop 1: maandag 10 november: PC-gebruik en Windows basis
Benodigde voorkennis: geen
Cursusinhoud in het kort:
de computer, soorten hardware, ms-windows, soorten vensters, bestandsbeheer, tekstverwerking, klembord.

Workshop 2: dinsdag 11 november : Internet
Benodigde voorkennis: windows
Cursusinhoud in het kort:
Opbouw van internet, starten explorer, uitleg menu, zoekmachines, afdrukken, kopiëren, opslaan, favorieten, virusbescherming, firewall

Workshop 3: donderdag 13 november E-mail (outlook express) 
Benodigde voorkennis: windows
Cursusinhoud in het kort:
Outlook starten, menu-structuur, mappen structuur, adresboek, post ontvangen, post en bijlagen versturen, gevaarlijke bijlagen, foto’s verzenden, tips (backup)

Workshop 4: vrijdag 14 november Chatten
Benodigde voorkennis: internet
Cursusinhoud in het kort:
Messenger, MSN, uw adres, emoticons, afko’s, geluid, webcam, bijlagen/foto’s, chatten

Om 14.00 uur start de cursus en die zal met een pauze halverwege de middag tot ongeveer 17.00 uur duren. De kosten per workshop bedragen 55 euro per persoon. Inclusief cursus-manual en versnapering tijdens de pauze.

Gebruikt u ook de lunch dan zijn de kosten 65 euro per persoon per workshop. Vanaf 13 uur staat een lunchbuffet gereed, dat zal bestaan uit een lekkere zelfgemaakte soep, diverse belegde broodjes en salades, koffie, thee of melk.

U bent vanaf 10 uur ’s ochtends welkom om de eigen computer, tegen vergoeding, in orde te laten brengen, eventuele storingen kunnen dan verholpen worden en programma’s (weer goed) ingesteld worden en u kunt de computer laten schoonmaken (vaak zijn storingen het gevolg van stof in de computer). Als u een laptop heeft neemt u die mee. Als u een desktop computer heeft hoeft u alleen de systeemkast en de muis mee te nemen (tenzij u een frans toetsenbord heeft of er iets met het toetsenbord of beeldscherm is…).

De kabels, de beeldschermen en toetsenborden worden door Ronald Vrij verzorgd.

Aanmelden:
Bij Ronald Vrij. Tel in Nederland: 020-6006340, mobiel 0653254096
Of bij Loes Meelker: tel (Frankrijk) 0385541394
Of via de website van RNR
via dit formulier

De plaats van de workshops: Restaurant le Moulin in La Petite Verrière.